Påsken nærmer seg, og hva er da ikke bedre enn en herlig oppskrift på påskelam.

 

BB Logo FB

Lamme-carré med bakt pastinakk, søtpotetkrem og varm fenikkel-salat. Krydder-sjy

(4 personer)

2 stk. Carré av Lam (evt. ytre-filét av lam)

2 Pastinakk

4-6 søtpoteter, avhengig av størrelse

2 fenikkel

2 paprika (spiss/søt type – piquillos)

1 løk

1-2 fedd hvitløk

Kraft av lam/okse (Jacob’s duger. Benytt gjerne 1 pk. lammekraft og 1 pk. oksekraft og bland dem. Tilsett ca. 1,5 dl vann ved bruk av disse for å kunne koke inn etterpå)

Sitron

Solsikkeolje

Olivenolje

Smør

Salt/pepper

Lamme carre

Rut fettsiden på carreene (små ruter). Brun i panne med litt solsikke-olje på alle sider, men lengst på fettsiden.

Legg over i langpanne, og krydre med salt/pepper + fersk rosmarin. Ha i noen biter smør i stekepannen og fres opp. Ta til side og hell over kjøttet i langpannen.

Varm opp kjøttkraften. Benyttes Jacob’s bør det tilsettes ca. 1 dl. vann. Ha i 1 kvist rosmarin og la sjyen småkoke inn til passe konsistens. Pisk inn litt smør og smak til med salt/pepper og noen dråper presset sitronsaft.

Skrell pastinakk og kutt i staver med passe tykkelse. Legg i ildfast form. Tilsett 3 fedd hvitløk med skall og 2 kvister rosmarin. Rasp over litt skall av sitron (kun det gule) og ha over noen dråper av den beste oliven-oljen du har. Krydre med salt/pepper. Bak i ovn under folie til de er nesten møre. Siste perioden i ovn tas folie av.

Søtpoteter skrelles og kuttes i grove biter. Ha i en kjele med litt revet sitronskall, og kok under lokk til de er møre. Hell av vannet og kjør sammen med litt smør til fin konsistens. Smak til med litt salt og noen dråper av den fineste olivenolje + evt. litt sitronsaft.

Kutt fenikkel og løk i terninger. Finhakk paprika og hvitløk. Stek i en stekepanne med litt olivenolje til alt er gyllent.

 

Stek lamme-carré i ovn ved 190 grader i ca 10 minutter. La dem hvile like lenge.

Skjær opp i skiver og server med varm fenikkel-salat i bunn samt det resterende tilbehøret rundt. Øs over sjy til slutt.

Lykke til!